Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Peygamber, nebi ve resul kavramlarının anlamı nedir?

Peygamber, nebi ve resul kavramlarının anlamı nedir? peygamber nedir, resul nedir, nebi nedir, peygamber kime denir, resul kime denir, nebi kime denir, resulun anlamı, peygamber anlamı, nebi anlamı Bu yazımızda dizi terimler olan peygamber nedir, nebi nedir, resul nedir gibi terimlerin ne anlama geldiğini açıklayacağız. Peygamber, nebi, resul kelimelerinin anlamları şöyle Peygamber: Allah'ın elçisidir. Nebi: Allah'ın kitap göndermediği peygamberlere denir. Resul: Allah'ın kitap gönderdiği peygamberlere denir.

Çalışmakla başarmak arasındaki ilişkiyi düşününüz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız

Çalışmakla başarmak arasındaki ilişkiyi düşününüz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız Başarma nın ön şartı çalışmaktır. Her hangi bir olayda başarılı olabilmek için başarılı olma ihtimali arttırmak için yapılması gereken bilgi edinmek, o konuda tecrübesi olanlardan bilgi almak araştırmak gibi durumlar söz konusudur. Aslında çalışma yan başarı da olabilir ama bu ihtimal düşük bir ihtimaldir. Kesine yakın başarılı olabilmek için çalışmak ter dökmek önemlidir. Bununla ilgili önemli bir söz vardır. Zahmetsiz rahmet olmaz diye. Hayırlı çalışmalar.

Yüce Allah'ın görme, işitme, yaratma sıfatlarıyla ilgili araştırma yaparak bilgi edininiz

Yüce Allah'ın görme, işitme, yaratma sıfatlarıyla ilgili araştırma yaparak bilgi edininiz Tekvin: Allah'ın yaratma sıfatı. Allah her şeyi yoktan var etmiştir. Semi (İşitme): Allah'ın işitme sıfatı. Allah her şeyi işitendir. Basar (Görme): Allah'ın görme sıfatı. Allah her şeyi görendir. Hiç bir şey Onun için gizli değildir.

Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenleri nedir? Araştırınız

Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenleri nedir? Araştırınız Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin en önemli sebebi, insanlara gönderilmiş olmasıdır. Peygamberlerin örnek olması için gönderildikleri canlıların türünden olması mantıklı olandır. Peygamber diğer canlı gruplarına gönderilmiş ise o canlı türünden peygamber olurdu. Kısacası peygamberler örnek olmak ve Allah'ın elçisi konumundaki kişilerdir. Dolayısıyla birebir örneklik ancak o canlı grubundan olması ile mümkündür. İnsanlara gönderilen peygamberlerin, insan olması yani insanların yaşadığı gibi yaşaması örnek olabilmesi için gereklidir. Bu nedenle insanlara peygamber insan olarak gönderilmiştir.

2 tane bilimsel yasa örneği din kültürü ve ahlak bilgisi

2 tane bilimsel yasa örneği din kültürü ve ahlak bilgisi Allah'ın yarattığı yasalar şunlardır; 1-Fiziksel yasalar 2-Biyolojik yasalar 3-Toplumsal yasalar Örnekler 1-Yer çekimi, uzay sistemi, donma olayı fiziksel yasaya örnek 2-dolaşım, sindirim, boşaltım gibi sistemler biyolojik sisteme örnek 3-Allah'ın koyduğu kurallarda toplumsal yasalara örnek

Ahiret ve kıyamet kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz

Ahiret ve kıyamet kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz. Ahiret ; Kıyametin kopmasından itibaren yaşanacak olan sonsuz hayattır. Kıyametin kopması ile başlayıp cennet veya cehennem de sonsuza kadar devam edecek süreçtir. Kıyamet ; Dünya ve kainatın Allah'ın takdir ettiği süre geçtikten sonra yok olmalarıdır.