Ana içeriğe atla

Ösymden e-YDS 2016/7 Başvuruları Duyurusu

Ösymden 23.06.2016 tarihinde e-YDS 2016/7 Başvuruları adlı yaptığı duyuruyu sizlerle paylaşıyoruz... 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2016 e-YDS) Kılavuzu, Deneme e-Sınav Uygulamasına ilişkin paylaşımlar da içeren duyuru burada...

İşte duyuru metni...

DUYURU
23 Haziran 2016)

e-YDS 2016/7 Başvuruları


e-YDS 2016/7 İngilizce alanında, 16 Temmuz 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır. Sınava başvurular, 23 - 27 Haziran 2016 tarihleri arasında olacaktır. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecektir.

6114 sayılı Kanun’un 3. Maddesi 2. Fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile 2014 yılında Merkezimiz tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) uygulanmaya başlanan ve 2016 yılında da devam edecek olan e-YDS’lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanmıştır.

e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir. e-YDS’ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya katılmasın ödeme tarihinden itibaren bir takvim yılı (12 ay) boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engellenecektir.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00’de sona erecektir.

Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylardan Merkezimiz kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapacaklardır. Merkezimiz kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. (Geçerli fotoğraf; son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.)

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 201, İstanbul’da 449, İzmir’de 80 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2016/7 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2016 e-YDS) Kılavuzu
Deneme e-Sınav Uygulaması

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri Kimya dersinin konularından olan kütlenin korunumu konusunda bu sayfamızda kısa öz bilgiler vereceğiz. Kütlenin korunumu yasası olarak bilinen kimya dersi konusunda önemli bilgileri ve yine kütlenin korunumu kanunu ile ilgili çözümlü örnekler de sizlerle bu sayfada paylaşılacaktır. Değerli öğrenciler kütlenin korunumu yasası ile ilgili çözemediğiniz soru olursa veya merak ettiğiniz bir bilgi olursa bu sayfanın altındaki yorum kısmından yada iletişim kısmından bize ulaştırabilirsiniz. Şimdi kütlenin korunumu yasası kanunu ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Kimyasal tepkimeye giren maddelerin kütlesi kadar kütlede çıkan ürün olmasına kütlenin korunumu kanunu denir. Fiziksel tepkimeler sonucunda da Kimyasal tepkimeler sonucunda da kütlenin korunumu yasası geçerlidir. (Erime, donma, buharlaşma vb.) Örnek Sorular ve Çözümleri ÖRNEK 1 A nın hepsi 100 gr B ile reaksiyona giriyor. Reaksiyon sonucu ortaya çıkan A

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?, Okulistik giriş nasıl yapılır?, Okulistik sayfası, Okulistik sistemi, Okulistik girişi, Okulistik sayfasına nasıl girilir, Okulistik sayfa bilgileri, Okulistik Okulistik Fatih projesinde sanal okul sistemi dir. Öğretmen ve öğrenciler için kurulan okulistik sistemi ne sayfasına nasıl girilebilir. Okulistik sayfası na aşağıdaki linkten girebilirsiniz. Okulistik sistemi ne hem öğretmenler hemde öğrenci velileri girebilmektedir. Öğretmenler öğrencilerin notları nı girebilmekte, veliler ise çocuklarının not larını görebilmektedirler. Okulistik giriş için tıklayınız... MEB Okulistik Öğretmen Girişi için tıklayınız

Rakam nedir Rakamlar Nelerdir Sayı ile Rakam Arasındaki Fark

Matematik dersinde kullanılan rakamlar hakkında bu yazımızda sizlere sınav bilgileri blogu olarak bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi matematik çeşitli sayılar dan ve bu sayıların arasındaki işlemlerden oluşur. Matematikte rakamlar çok önemlidir. Çünkü bir anlamda rakamlar matematiğin alfabesi durumundadır. Şimdi nedir bu rakamlar? der gibi olduğunuzu duyar gibiyim. Tabi rakamların neler olduğunu, rakam denince nelerin akla gelmesi gerektiğini, rakamların nerelerde kullanıldığını açıklayacağız. Evet nedir bu rakamlar , rakamlar kaç tanedir , rakam örnekleri, rakam ile sayı arasındaki fark gibi birçok bu yazıdan sonra cevap bulacaktır. Değerli bilgi de bilgi ziyaretçimiz rakam 0 dan 9 kadar olan sayılara denir. Yani rakamlar şunlardır. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 rakamdır. Rakam dediğimiz zaman aklımıza 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 gelmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu 0 da bir rakamdır. Rakam aslında sayıları oluşturanlardır. Yani rakamlar ı kullanarak sayılar