Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mayıs, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Eşeysiz üreme nedir ve çeşitleri nelerdir açıklayınız?

Eşeysiz üreme nedir ve çeşitleri nelerdir açıklayınız? 1. Tek bir ata vardır. 2. Bölünme sonucu oluşan tüm hücreler birbirinin aynısıdır. Ana canlının özellikleri yavrusuna aktarılır. 3. Oluşan canlılar ortam şartlarına uymada dayanıksızdır. 4. Eşeysiz üreme mitoz bölünmeyle gerçekleşir. Eşeyli üremede var olan döllenme burada yoktur. 5- Çeşitlilik sadece mutasyonla olur. 6- Kısa sürede çok sayıda yeni canlı oluşur. 7- Evrim hızı düşüktür. 8- Eşeysiz üremeye tek hücrelilerde ve basit ilkel canlılarda rastlanır. ÇEŞİTLERİ: a) Bölünme b)Tomurcuklanma ile çoğalma c) Sporla çoğalma d) Vejetatif üreme e) Rejenerasyon

Okullar ne zaman tatil olacak 2015

2014-2015 eğitim öğretim yılında okulların ne zaman tatil olacağı öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından takip edilen bir konudur. Sınav Bilgileri sitesi olarak biz de merak edilen 2015 yılında okullar ne zaman tatil olacak sorusuna cevap veriyoruz. 2014-2015 eğitim öğretim yılında MEB'e bağlı okullar yani ilköğretim ve ortaöğretim okulları 12 haziran 2015 cuma günü tatile girecektir. Tüm öğrencilere, velilere ve öğretmenlere şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Lys'de ilk 25 bine burs verilecek

Alınan kararla temel alanları cazip hale getirebilmek amacıyla Lys'de ilk 25 bine burs verilecek. Ösym tarafından gerçekleştirlen Lisans yerleştirme sınavında sıralamada ilk yirmi beş bine giren adaylaradevlet burs verecek. Lys sınavı sonuçlarına göre artık 10 bin kişiye verilen burs 25000 kişye verilmeye başalanacak. Bu yayınımızla ilgili yorumlarınızı yazının en altında bulunan yorum kısmından gönderebilirsiniz. Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca sosyal paylaşım sayfalarımızı da takip ederek yayınlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Her türlü öneri istek eleştirilerinizi iletişim kısmından bizlere gönderebilirsiniz.

2015 ales soruları ve cevapları 10 mayıs

10 mayıs 2015 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekletirilen Akademik personel seçme sınavı olan 2015 ales sınavının ilkbahar dönemi sınavı yapıldı. Sınava giren adaylara sorulan soruları ve cevap anahtarlarını bu sayfada sizlerle payşacağız. Ösym 2015 ales ilkbahar dönemi sınavı sorurlarını ve cevaplarını yayımladığında buradan sizlerle ilgili link paylaşılacaktır. Sınava giren adaylar bu sayfanın altındaki yorum kısmından sınavla ilgili yorumunuzu gönderebilirsiniz. Bizi izlemeye devam ediniz... Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca sosyal paylaşım sayfalarımızı da takip ederek yayınlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Her türlü öneri istek eleştirilerinizi iletişim kısmından bizlere gönderebilirsiniz.

2015 Als sonuçları

Ösym 19 nisan 2015 tarihinde gerçekleştirdiği Als (Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı) sonuçlarını açıkladı. 2015 als sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını aşağıdaki ilgili linke tıklayarak açaılan sonuç öğrenme sayfasından aday işlemleri şifresi ve TC no girmek suretiyle öğrenilebilmektedir. 2015 Als sonuçları Bu yayınımızla ilgili yorumlarınızı yazının en altında bulunan yorum kısmından gönderebilirsiniz. Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca sosyal paylaşım sayfalarımızı da takip ederek yayınlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Her türlü öneri istek eleştirilerinizi iletişim kısmından bizlere gönderebilirsiniz.

2015 kpss oturum ücreti ne kadar

2015 kpss agrubu ve öğretmenlik başvuru ücretleri ÖSYM tarafından belirendi ve başvuru kılavuzunda açıklandı. 2015 kpss başvuru kılavuzuna göre her oturumun ücreti 50 tl olarak belirlenmiştir. Tüm oturumlara katılacak olan adaylar 200 TL ödeyeceklerdir. Yani katılacağınız oturum sayısı x 50 TL = Ödeyeceğiniz bedeldir. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar dileriz. Bu yayınımızla ilgili yorumlarınızı yazının en altında bulunan yorum kısmından gönderebilirsiniz. Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca sosyal paylaşım sayfalarımızı da takip ederek yayınlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Her türlü öneri istek eleştirilerinizi iletişim kısmından bizlere gönderebilirsiniz.

2015 ales ilkbahar sınavı giriş yerleri açıklandı

10 mayıs 2015 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan "2015 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2015-ALES) İlkbahar Dönemi" sınavına girecek olan adayların sınava girecekleri gösteren ve sınav esnasında da yanlarında olması gereken sınav giriş belgeleri yayımlandı. 2015 ales ilkbahar dönemi sınavına girecek olan adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden TC kimlik no ve şifrelerini kullanarak edinebilmektedirler. 2015 ales ilkbahar dönemi sınavına girmek için adaylar bu sınava giriş belgelerinin bilgisayar çıktısını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz. Bu yayınımızla ilgili yorumlarınızı yazının en altında bulunan yorum kısmından gönderebilirsiniz. Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca sosyal paylaşım sayfalarımızı da takip ederek yayınlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Her tü

2015 kpss agrubu ve öğretmenlik başvuru kılavuzu

2015 kpss agrubu ve öğretmenlik başvuruları başladı. Ösym yaptığı duyuru ile 2015 yılında yapılacak olan kpss agrubu ve öğretmenlik sınavı ve öğretmenlik alan bilgisi sınavı ile ilgili başvurularının 6 mayıs - 21 mayıs 2015 tarihlerinde yapılacağını duyurdu. 2015 kpss agrubu ve öğretmenlik sınavı 4-5 temmuz 2015 tarihlerinde, öğretmenlik alan bilgisi sınavı ise 12 temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. 2015 yılında yapılacak olan kpss sınav puanı B grubu kadrolar için kullanılamayacaktır. 2015 kpss başvuru kılavuzuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Başvuru Kılavuzu Aday Başvuru Formu Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu Başvuru Merkezleri Adres İline göre Tercih Edilebilecek Yakın Sınav Merkezleri ÖABT İçin Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Sınav Merkezleri Bu yayınımızla ilgili yorumlarınızı yazının en altında bulunan yorum kısmından gönderebilirsiniz. Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca s

2015 kaymakamlık sonuçları

2015 kaymakamlık sonuçları açıklandı. Ösym tarafından 28 mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2015-Kaymakamlık): Sınav Sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sınava giren tüm adaylara başarılar dileriz. Sınavı Sonuçları Sınavı Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler Bu yayınımızla ilgili yorumlarınızı yazının en altında bulunan yorum kısmından gönderebilirsiniz. Her türlü sınavla ilgili paylaşımların yapıldığı sitemiz yayınlarından anında haberdar olabilmeniz için mail listemize katılın. Ayrıca sosyal paylaşım sayfalarımızı da takip ederek yayınlarımızdan anında haberdar olabilirsiniz. Her türlü öneri istek eleştirilerinizi iletişim kısmından bizlere gönderebilirsiniz.