Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Öne Çıkan Yayın

2022 lgs tercih yerleştirme sonuçları tıkla öğren

lgs tercih yerleştirme sonuçları tıkla öğren
En son yayınlar

Yks 2020 Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı

Yks 2020 Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada " Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin  https://sonuc.osym.gov.tr   internet  adresinden  26 Ağustos 2020  tarihinde saat  12.30'dan  itibaren öğrenebileceklerdir." denilmektedir. Sonuçlar tüm adaylara hayırlı olsun.

Maskenin en fazla satılabileceği tavan fiyatı kaç TL?

Covid10 diğer adıyla korona virüs salgını ile mücadele kapsamında maske kullanımı gerekmektedir. Özellikle kalabalık ortamlarda herkesin kullanması gerekmektedir. Sadece ücretsiz olarak dağıtımına müsaade edilen maske artık belli bir fiyatla da marketlerde eczanelerde vb. yerlerde satılabilecektir. Fahiş fiyata karşı önlem olarak tavan fiyat uygulanacaktır. Maske için tavan fiyat 1 TL olarak belirlenmiştir.

Yks 2020 sınav günü tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada  2020 yks sınav tarihi ni de açıkladı. Daha önce temmuz ayında yapılacağı açıklanan  yks 2020 sınavı nın günü değiştirildi. Yapılan açıklamaya göre  2020 yks  (yüksek öğretim kurumları sınavı) sınavı  27-28 haziran 2020  tarihlerinde yapılması planlanmıştır. 2020 yks sınavı na girecek adaylara başarılar dileriz.

Devletin dağıttığı ücretsiz maske kodu nasıl alınır?

Covid19 salgınının başlamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti bulaşı önlemek için bilindiği üzere ücretsiz maske dağıtma kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maskenin ücretli olarak sayılamayacağını açıklamış ve 65 yaş üstü, kronik hastalığı olanlar ve 20 yaş altı kişiler hariç olmak üzere ücretsiz maske dağıtılacak açıklaması yapılmıştı. Ücretsiz maske eczaneler üzerinden devletin vermiş olduğu kod ile alabilirsiniz. Ücretsiz maske alma hakkı olan kişi iseniz yapmanız gereken e-devlet ( basvuru.turkiye.gov.tr ) üzerinden başvuru yaparak kod alıp eczaneye aldığınız bu kodu göstermeniz gerekmektedir. Bilindiği üzere ücretsiz maske alma hakkı olan kişi iseniz 10 (on) günde bir 5 (beş) maske hakkınız bulunmaktadır. Son olarak yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı 'nın uygulamaya soktuğu covid19 risk haritası gibi bilgileri içeren " Hayat Eve Sığar " uygulaması üzerinden de artık başvuru yapılarak ücretsiz maske için kod alabilir, almış olduğunu