Ana içeriğe atla

23 mart 2014 ygs sınavı giriş belgesi edinme

23 mart 2014 ygs sınavı giriş belgesi edinme

23 mart 2014 tarihinde yapılacak olan ygs sınavına girecek olan adaylar sınav giriş belgeleri Ösym'nin internet sitesinde yayınlandı. 2014 YGS sınavına girecek olan adaylar sınav giderken yanlarında bulundurmaları gereken belgeyi Ösym'nin aday işlemleri sisteminden edinmeleri gerekmektedir.

Ösym'nin konu ile ilgili yapmış olduğu duyuru metni aşağıda paylaşılmıştır.

DUYURU
(13 Mart 2014)

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

23 Mart 2014 tarihinde yapılacak 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2014-YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2014-YGSSınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 13 Mart 2014 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri Kimya dersinin konularından olan kütlenin korunumu konusunda bu sayfamızda kısa öz bilgiler vereceğiz. Kütlenin korunumu yasası olarak bilinen kimya dersi konusunda önemli bilgileri ve yine kütlenin korunumu kanunu ile ilgili çözümlü örnekler de sizlerle bu sayfada paylaşılacaktır. Değerli öğrenciler kütlenin korunumu yasası ile ilgili çözemediğiniz soru olursa veya merak ettiğiniz bir bilgi olursa bu sayfanın altındaki yorum kısmından yada iletişim kısmından bize ulaştırabilirsiniz. Şimdi kütlenin korunumu yasası kanunu ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Kimyasal tepkimeye giren maddelerin kütlesi kadar kütlede çıkan ürün olmasına kütlenin korunumu kanunu denir. Fiziksel tepkimeler sonucunda da Kimyasal tepkimeler sonucunda da kütlenin korunumu yasası geçerlidir. (Erime, donma, buharlaşma vb.) Örnek Sorular ve Çözümleri ÖRNEK 1 A nın hepsi 100 gr B ile reaksiyona giriyor. Reaksiyon sonucu ortaya çıkan A

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?, Okulistik giriş nasıl yapılır?, Okulistik sayfası, Okulistik sistemi, Okulistik girişi, Okulistik sayfasına nasıl girilir, Okulistik sayfa bilgileri, Okulistik Okulistik Fatih projesinde sanal okul sistemi dir. Öğretmen ve öğrenciler için kurulan okulistik sistemi ne sayfasına nasıl girilebilir. Okulistik sayfası na aşağıdaki linkten girebilirsiniz. Okulistik sistemi ne hem öğretmenler hemde öğrenci velileri girebilmektedir. Öğretmenler öğrencilerin notları nı girebilmekte, veliler ise çocuklarının not larını görebilmektedirler. Okulistik giriş için tıklayınız... MEB Okulistik Öğretmen Girişi için tıklayınız

Rakam nedir Rakamlar Nelerdir Sayı ile Rakam Arasındaki Fark

Matematik dersinde kullanılan rakamlar hakkında bu yazımızda sizlere sınav bilgileri blogu olarak bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi matematik çeşitli sayılar dan ve bu sayıların arasındaki işlemlerden oluşur. Matematikte rakamlar çok önemlidir. Çünkü bir anlamda rakamlar matematiğin alfabesi durumundadır. Şimdi nedir bu rakamlar? der gibi olduğunuzu duyar gibiyim. Tabi rakamların neler olduğunu, rakam denince nelerin akla gelmesi gerektiğini, rakamların nerelerde kullanıldığını açıklayacağız. Evet nedir bu rakamlar , rakamlar kaç tanedir , rakam örnekleri, rakam ile sayı arasındaki fark gibi birçok bu yazıdan sonra cevap bulacaktır. Değerli bilgi de bilgi ziyaretçimiz rakam 0 dan 9 kadar olan sayılara denir. Yani rakamlar şunlardır. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 rakamdır. Rakam dediğimiz zaman aklımıza 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 gelmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu 0 da bir rakamdır. Rakam aslında sayıları oluşturanlardır. Yani rakamlar ı kullanarak sayılar