Ana içeriğe atla

Ekpss başvuru kılavuzu yayımlandı

Ekpss başvuru kılavuzu yayımlandı

DUYURU
(3 Mart 2014)

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS): Başvurular

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca 27 Nisan 2014 tarihinde, uygulanacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) başvurular, 7 Mart 2014 tarihinde sona erecektir.

7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinde “Kura: İlkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engellilerin tercihlerine göre Devlet memuru kadrolarına yerleştirilmelerinde kullanılan yöntemi” hükmü, 6. maddesinde “Kura; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek engellilerin …” hükmü, 13. maddesinde ise “İlkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde kura yöntemi kullanılır.” hükmü bulunmaktadır.

21 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan duyuruda, kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu/mezun olabilecek durumda olan engelli adayların başvurabileceği belirtilmiş, ilgili Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan 2014-EKPSS Kılavuzu da, 23 Şubat 2014 tarihinde ÖSYM’nin İnternet sayfasından yayımlanmıştır.

Mili Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı görüşleri doğrultusunda;

“Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesine sahip olanlar, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Eğitim Programı ile İş Okulu Eğitim Programı belgesine sahip olanlar, ortaöğretim düzeyinde 2014-EKPSS’ye başvurabileceklerdir. Adaylar başvuruda aşağıdaki okul bilgilerini kullanacaklardır:

Okul Kodu ve Adı : 920001 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU)
Okul Tür Kodu ve Adı : 91013 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU)
Alan Kodu ve Adı : 5048 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU)
Okul Kodu ve Adı : 920002 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU) EĞİTİM PROGRAMI
Okul Tür Kodu ve Adı : 91021 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU)EĞİTİM PROGRAMI
Alan Kodu ve Adı : 5054 ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU) EĞİTİM PROGRAMI
Okul Kodu ve Adı : 920003 İŞ OKULU EĞİTİM PROGRAMI
Okul Tür Kodu ve Adı : 91038 İŞ OKULU EĞİTİM PROGRAMI
Alan Kodu ve Adı : 5069 İŞ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

“Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi”ne sahip olanlar ise 2014-Kura’ya başvurabileceklerdir.

2014-EKPSS Kılavuzu bu doğrultuda yeniden düzenlenerek ekte adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. 2014-EKPSS ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Kılavuzu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri Kimya dersinin konularından olan kütlenin korunumu konusunda bu sayfamızda kısa öz bilgiler vereceğiz. Kütlenin korunumu yasası olarak bilinen kimya dersi konusunda önemli bilgileri ve yine kütlenin korunumu kanunu ile ilgili çözümlü örnekler de sizlerle bu sayfada paylaşılacaktır. Değerli öğrenciler kütlenin korunumu yasası ile ilgili çözemediğiniz soru olursa veya merak ettiğiniz bir bilgi olursa bu sayfanın altındaki yorum kısmından yada iletişim kısmından bize ulaştırabilirsiniz. Şimdi kütlenin korunumu yasası kanunu ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Kimyasal tepkimeye giren maddelerin kütlesi kadar kütlede çıkan ürün olmasına kütlenin korunumu kanunu denir. Fiziksel tepkimeler sonucunda da Kimyasal tepkimeler sonucunda da kütlenin korunumu yasası geçerlidir. (Erime, donma, buharlaşma vb.) Örnek Sorular ve Çözümleri ÖRNEK 1 A nın hepsi 100 gr B ile reaksiyona giriyor. Reaksiyon sonucu ortaya çıkan A

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?, Okulistik giriş nasıl yapılır?, Okulistik sayfası, Okulistik sistemi, Okulistik girişi, Okulistik sayfasına nasıl girilir, Okulistik sayfa bilgileri, Okulistik Okulistik Fatih projesinde sanal okul sistemi dir. Öğretmen ve öğrenciler için kurulan okulistik sistemi ne sayfasına nasıl girilebilir. Okulistik sayfası na aşağıdaki linkten girebilirsiniz. Okulistik sistemi ne hem öğretmenler hemde öğrenci velileri girebilmektedir. Öğretmenler öğrencilerin notları nı girebilmekte, veliler ise çocuklarının not larını görebilmektedirler. Okulistik giriş için tıklayınız... MEB Okulistik Öğretmen Girişi için tıklayınız

Rakam nedir Rakamlar Nelerdir Sayı ile Rakam Arasındaki Fark

Matematik dersinde kullanılan rakamlar hakkında bu yazımızda sizlere sınav bilgileri blogu olarak bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi matematik çeşitli sayılar dan ve bu sayıların arasındaki işlemlerden oluşur. Matematikte rakamlar çok önemlidir. Çünkü bir anlamda rakamlar matematiğin alfabesi durumundadır. Şimdi nedir bu rakamlar? der gibi olduğunuzu duyar gibiyim. Tabi rakamların neler olduğunu, rakam denince nelerin akla gelmesi gerektiğini, rakamların nerelerde kullanıldığını açıklayacağız. Evet nedir bu rakamlar , rakamlar kaç tanedir , rakam örnekleri, rakam ile sayı arasındaki fark gibi birçok bu yazıdan sonra cevap bulacaktır. Değerli bilgi de bilgi ziyaretçimiz rakam 0 dan 9 kadar olan sayılara denir. Yani rakamlar şunlardır. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 rakamdır. Rakam dediğimiz zaman aklımıza 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 gelmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu 0 da bir rakamdır. Rakam aslında sayıları oluşturanlardır. Yani rakamlar ı kullanarak sayılar