Ana içeriğe atla

Lys sınavına girecek olan öğrencilere duyuru

Ygs sınavına giren ve lys sınavına girecek olan öğrencilere Ösym tarafından duyuru yapıldı. İlgili duyuru aşağıda paylaşılmıştır.

DUYURU
(24 Nisan 2014)

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2014-YGS) Giren Adaylar İle 2014 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (2014-LYS) Başvuran/Başvurmak İsteyen Adayların Dikkatine
2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında 23 Mart 2014 tarihinde Merkezimiz tarafından yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabileceklerdir.

LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.

Yükseköğretim Genel Kurulu kararı ile 2013-2014 öğretim yılında öğrenci alımı durdurulan Eğitim Fakültelerinin aşağıda yer alan ortaöğretim alan öğretmenliği programlarına, programların karşısında belirtilen puan türlerinde, 2014-2015 öğretim yılından itibaren Yükseköğretim Genel Kurulunun 17/04/2014 tarihli kararı ile öğrenci alınacaktır. 2014-ÖSYS’de bu programlara tercihlerinde yer vermek isteyen adayların puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili LYS’lere girmesi zorunludur. Adayların girmek istedikleri LYS’leri belirlerken bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.

2014-ÖSYS’DE ÖĞRENCİ ALINACAK ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMLARI:
Öğretmenlik ProgramlarıPuan Türü
Biyoloji Öğretmenliği MF-2
Coğrafya Öğretmenliği TS-1
Felsefe Grubu Öğretmenliği TM-3
Fizik Öğretmenliği MF-2
Kimya Öğretmenliği YGS-2
Matematik Öğretmenliği MF-1
Tarih Öğretmenliği TS-2
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği TS-2

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda YGS puan türü ile öğrenci alacağı duyurulan Turizm Fakültelerinin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunları (M.T.O.K.) için kontenjan ayrılan programlarına, 2014-ÖSYS’de Yükseköğretim Kurulunun yeni kararı doğrultusunda programların genel kontenjanına ait LYS puanı ile öğrenci alınacaktır. 2014-ÖSYS’de bu programlara tercihlerinde yer vermek isteyen adayların da puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili LYS’lere girmesi zorunludur. Adayların girmek istedikleri LYS’leri belirlerken bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.

Turizm Fakültesi ProgramıPuan Türü
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)TS-1
Rekreasyon Yönetimi (M.T.O.K.)TS-2
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (M.T.O.K.)TM-1
Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.)TM-1

Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek değişiklikler vb. durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2014-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri yararlarına olacaktır.

LYS başvurularını tamamlamış adaylar da istedikleri takdirde girmek istedikleri LYS için sınav ücretini yatırarak ilgili LYS başvurularını başvuru süresi içinde yapabileceklerdir (Konu ile ilgili bilgiye, ÖSYM’nin İnternet sayfasındaki, 2014-LYS başvuru bilgilerinde yer alan “LYS’ye Girme İsteği Değişikliği İsteyen Adayların İzleyeceği Yol” bölümünden ulaşılabilir.).

Adaylar, bireysel olarak İnternet aracılığıyla veya bir başvuru merkezi aracılığıyla sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra LYS başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmelidir.

2014-LYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri Kimya dersinin konularından olan kütlenin korunumu konusunda bu sayfamızda kısa öz bilgiler vereceğiz. Kütlenin korunumu yasası olarak bilinen kimya dersi konusunda önemli bilgileri ve yine kütlenin korunumu kanunu ile ilgili çözümlü örnekler de sizlerle bu sayfada paylaşılacaktır. Değerli öğrenciler kütlenin korunumu yasası ile ilgili çözemediğiniz soru olursa veya merak ettiğiniz bir bilgi olursa bu sayfanın altındaki yorum kısmından yada iletişim kısmından bize ulaştırabilirsiniz. Şimdi kütlenin korunumu yasası kanunu ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Kimyasal tepkimeye giren maddelerin kütlesi kadar kütlede çıkan ürün olmasına kütlenin korunumu kanunu denir. Fiziksel tepkimeler sonucunda da Kimyasal tepkimeler sonucunda da kütlenin korunumu yasası geçerlidir. (Erime, donma, buharlaşma vb.) Örnek Sorular ve Çözümleri ÖRNEK 1 A nın hepsi 100 gr B ile reaksiyona giriyor. Reaksiyon sonucu ortaya çıkan A

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?, Okulistik giriş nasıl yapılır?, Okulistik sayfası, Okulistik sistemi, Okulistik girişi, Okulistik sayfasına nasıl girilir, Okulistik sayfa bilgileri, Okulistik Okulistik Fatih projesinde sanal okul sistemi dir. Öğretmen ve öğrenciler için kurulan okulistik sistemi ne sayfasına nasıl girilebilir. Okulistik sayfası na aşağıdaki linkten girebilirsiniz. Okulistik sistemi ne hem öğretmenler hemde öğrenci velileri girebilmektedir. Öğretmenler öğrencilerin notları nı girebilmekte, veliler ise çocuklarının not larını görebilmektedirler. Okulistik giriş için tıklayınız... MEB Okulistik Öğretmen Girişi için tıklayınız

Rakam nedir Rakamlar Nelerdir Sayı ile Rakam Arasındaki Fark

Matematik dersinde kullanılan rakamlar hakkında bu yazımızda sizlere sınav bilgileri blogu olarak bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi matematik çeşitli sayılar dan ve bu sayıların arasındaki işlemlerden oluşur. Matematikte rakamlar çok önemlidir. Çünkü bir anlamda rakamlar matematiğin alfabesi durumundadır. Şimdi nedir bu rakamlar? der gibi olduğunuzu duyar gibiyim. Tabi rakamların neler olduğunu, rakam denince nelerin akla gelmesi gerektiğini, rakamların nerelerde kullanıldığını açıklayacağız. Evet nedir bu rakamlar , rakamlar kaç tanedir , rakam örnekleri, rakam ile sayı arasındaki fark gibi birçok bu yazıdan sonra cevap bulacaktır. Değerli bilgi de bilgi ziyaretçimiz rakam 0 dan 9 kadar olan sayılara denir. Yani rakamlar şunlardır. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 rakamdır. Rakam dediğimiz zaman aklımıza 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 gelmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu 0 da bir rakamdır. Rakam aslında sayıları oluşturanlardır. Yani rakamlar ı kullanarak sayılar