Ana içeriğe atla

Ösymden kpss soruları ile ilgili açıklama

Ösym'den 2014-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde Yer Alan Sorular Hakkında Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI
(8 Temmuz 2014)

2014-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde Yer Alan Sorular Hakkında

5.7.2014 günü gerçekleştirilen 2014-KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde yer alan tarih sorularının bazı kitaplardan "alıntı" olduğuna dair asılsız haberler hakkında açıklama ihtiyacı doğmuştur.

Gerek sınav öncesi gerek sınav sonrası basılı, görsel ve sosya medyada yer alan “sınavda çıkacak” ya da “sınavda çıkmış” sorular olarak iddia edilen tüm haberler asılsızdır ve gerçek dışıdır.

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği tüm sınavlarda olduğu gibi, 2014-KPSS Lisans sınavında da sorular, sınav öncesi “Kapalı Dönem” olarak tanımlanan ve her türden iletişim bakımından dünyadan izole edilmiş ortamda, sınavda çıkacak soru sayısından çok fazla sayıda sorudan oluşan bir soru havuzundan rastgele biçimde seçilmektedir. Soru havuzu ise hangi sınav için hazırlandığı asla belli olmayan binlerce sorudan oluşur. Bu nedenle, sınavda çıkacak olan soruların sınav öncesinden bilinmesi söz konusu olmadığı gibi sınavda sorulacak soruların rastgelelik dışında bir plan içinde oluşturulması da asla mümkün değildir.

Sonuç olarak, basında yer alan iddialar asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup, bu türden haberlerle menfaat edinmeyi hedefleyen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri

Kütlenin korunumu yasası nedir örnek sorular ve çözümleri Kimya dersinin konularından olan kütlenin korunumu konusunda bu sayfamızda kısa öz bilgiler vereceğiz. Kütlenin korunumu yasası olarak bilinen kimya dersi konusunda önemli bilgileri ve yine kütlenin korunumu kanunu ile ilgili çözümlü örnekler de sizlerle bu sayfada paylaşılacaktır. Değerli öğrenciler kütlenin korunumu yasası ile ilgili çözemediğiniz soru olursa veya merak ettiğiniz bir bilgi olursa bu sayfanın altındaki yorum kısmından yada iletişim kısmından bize ulaştırabilirsiniz. Şimdi kütlenin korunumu yasası kanunu ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Kimyasal tepkimeye giren maddelerin kütlesi kadar kütlede çıkan ürün olmasına kütlenin korunumu kanunu denir. Fiziksel tepkimeler sonucunda da Kimyasal tepkimeler sonucunda da kütlenin korunumu yasası geçerlidir. (Erime, donma, buharlaşma vb.) Örnek Sorular ve Çözümleri ÖRNEK 1 A nın hepsi 100 gr B ile reaksiyona giriyor. Reaksiyon sonucu ortaya çıkan A

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?

Okulistik sayfasına giriş nasıl yapılır?, Okulistik giriş nasıl yapılır?, Okulistik sayfası, Okulistik sistemi, Okulistik girişi, Okulistik sayfasına nasıl girilir, Okulistik sayfa bilgileri, Okulistik Okulistik Fatih projesinde sanal okul sistemi dir. Öğretmen ve öğrenciler için kurulan okulistik sistemi ne sayfasına nasıl girilebilir. Okulistik sayfası na aşağıdaki linkten girebilirsiniz. Okulistik sistemi ne hem öğretmenler hemde öğrenci velileri girebilmektedir. Öğretmenler öğrencilerin notları nı girebilmekte, veliler ise çocuklarının not larını görebilmektedirler. Okulistik giriş için tıklayınız... MEB Okulistik Öğretmen Girişi için tıklayınız

Kan dolaşımının önemi nedir neden niçin gereklidir?

Kan dolaşımının önemi nedir neden niçin gereklidir? Bu yazımızda canlılar için kan dolaşımı nın öneminden ve kan dolaşımı ile gerçekleştirilen işlemleri anlatacağız. İşte kan dolaşımı ve kan dolaşımı sayesinde canlılardan yapılan işlemler. Çünkü Kan dolaşımı ile , -Hücreler arasında oksijen taşınabilmekte , -Hücrelerdeki atık maddeler taşınabilmekte, -Hücrelerin besin ihtiyacı karşılanmakta, - Kan dolaşımı için gerekli olan s ı caklık dengesi muhafazası sağlanmaktadır. İşte bu nedenlerden dolayı kan dolaşım ı önemlidir .